Decathlon și „Paradigma lui Da”

08 Feb 2017 / By

Decathlon crede într-un viitor luminos. Pentru aceasta, suntem proactivi, ne concentrăm mai tare pe impactul pe care vrem să-l aducem și continuăm să mergem înainte atât cât e nevoie pentru a implementa schimbările pozitive pe care ni le-am propus la început de drum. Este și acesta un motiv pentru care Decathlon e relevant mediului românesc.

La nivel de viziune, Decathlon aduce împreună oameni care inovează pentru fericirea altor oameni. Și asta prin promovarea activităților fizice constante – atât în aer liber, cât și în spații închise, și indiferent de anotimp. „Mens sana in corpore sano” – Minte sănătoasă, într-un corp sănătos. Iar o minte sănătoasă vine la pachet cu o gândire pozitivă și o atitudine optimistă.

„Paradigma lui Nu”

Ți s-a întâmplat ca atunci când împărtășești cu cineva – chiar și apropiați – planuri de viitor, aceștia să vină încă de la început cu explicații pentru care lucrurile nu vor merge așa cum te aștepți tu? Ori chiar sa-ți dea motive pentru care ele nu se vor întâmpla deloc?
Ni se mai întâmplă și nouă, să știi. Și poate am fi tentați să spunem „Ce să-i faci? Așa sunt românii?” Într-o discuție dintre două comenzi în echipa Decathlon, am pus această paradigmă a rezistenței pe fondul unei lungi perioade de apărare împotriva diverselor valuri migratoare. Și am numit-o „Paradigma lui Nu”.

„Paradigma lui Da”

La polul opus, însă, e „Paradigma lui Da”. Acolo unde sunt încorporate pozitivismul, și optimismul de care vorbeam mai sus. O numim noi, în Decathlon astfel, dar „Paradigma lui Da” e departe de filmul cu Jim Carey (Yes Man) ori a răspunde pozitiv oricărei situații cu care ne întâlnim. „Paradigma lui Da” presupune să spunem „Se poate!” în loc de „N-ai ce să faci”. Este vorba despre a crea un mediu expansionist, care să încurajeze dezvoltarea.

Decathlon și „Paradigma lui Da”

  • În Decathlon, „Paradigma lui Da” înseamnă că te luăm în serios, că îți luăm părerea în considerare și o analizăm cu atenție în loc să-ți argumentăm de ce ea nu se poate implementa.
  • În Decathlon, „Paradigma lui Da” presupune să cream un mediu în care fiecare din noi este auzit și remarcat pentru contribuția sa la performanța întregii echipe – local, pe magazin, ori la nivel național. Fiecare este o rotiță a unui mecanism mai complex menit să creeze un stil de viață sănătos pentru cei din jurul nostru. Ne folosim la aceasta unicitatea, spiritul de inițiativă, atitudinea de lider ori ideile pentru îmbunătățirea performanței.
  • În Decathlon, „Paradigma lui Da” înseamnă să ne construim un mediu sensibil la componentele lui (membri echipei). Un mediu care să trezească curiozitate și să susțină procese de creștere, dezvoltare și învățare continuă. Un mediu în care promovăm învățarea socială și pe cea experiențială.

Ce zici, cum ți-ar plăcea să faci parte dintr-un astfel de context? Cum ți-ar susține o astfel de echipă procesul de creștere și dezvoltare, te-ai gândit? Te încurajăm să o faci. Aplică pentru unul dintre job-urile Decathlon și vino la un interviu pentru a-ți explica mai multe despre Decathlon și „Paradigma lui Da” pe care o promovăm.